25 دی 1393 - 10:15 شناسه خبر: 1620 نسخه چاپی

نعمت زاده:

نان را باید گران می کردیم

نان را باید گران می کردیم نعمت زاده:
 اصلاح قیمت نان در واقع پس از ?? ماه که نرخ آن تغییری نداشت، صورت گرفته و درعین حال با توجه به رشد هزینه های دستمزد و جانبی، اجرای آن ضروری است.ب ...

 اصلاح قیمت نان در واقع پس از ?? ماه که نرخ آن تغییری نداشت، صورت گرفته و درعین حال با توجه به رشد هزینه های دستمزد و جانبی، اجرای آن ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران ، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه افتتاح نمایشگاه بین المللی سیمان، بتن، تکنولوژی های ساخت و ماشین آلات وابسته در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در گفت وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: حدود ?? هزار واحد نانوایی در سطح کشور فعالیت دارند و چنانچه از سوی یک واحد نانوایی تخلفی صورت گیرد، دستگاه نظارتی مربوط برخورد لازم را انجام خواهد داد.

دولت از دهم آذرماه امسال، قیمت انواع نان (بربری، تافتون، سنگک و لواش) را در سطح کشور حداکثر تا ??درصد افزایش داد. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت گفته بود: اصلاح قیمت نان با هدف جبران هزینه های تولید نان مانند هزینه نیروی کار و افزایش قیمت سوخت انجام می شود تا کیفیت نان بهبود یابد و تخلفاتی مانند کاهش وزن نان از بین برود. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دولت گندم را به قیمت ??? تومان در اختیار کارخانه های آرد و نانوایان قرار می داد و این درحالی است که از کشاورزان به قیمت هر کیلوگرم یکهزار و ?? تومان خریداری می کند. نعمت زاده یادآور شد: قیمت هر کیلوگرم گندم خریداری شده از کشاورزان در سال گذشته ??? تومان بود و امسال با افزایش ??? تومانی به یکهزار و ?? تومان رسید. سخنگوی دولت گفته بود: دولت برای آنکه نان باکیفیت و ارزان به دست مصرف کنندگان برسد هر سال یارانه می دهد و امسال هم ? هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت خواهد کرد و در عین حال روند خرید گندم با قیمت بالاتر و عرضه آرد با قیمت پایین تر چندین سال است که اجرا می شود.

به گفته نعمت زاده، اصلاح قیمت نان موجب شد تا گندم و آرد با افزایش ??? تومانی به نرخ ??? تومان عرضه و به این ترتیب بخشی از یارانه پرداختی جبران شود، در غیر این صورت باید میزان یارانه مربوط افزایش می یافت. اکنون از مجموع ?? هزار و ?? واحد صنفی خبازی (بدون فانتزی، حجیم، نان صنعتی، محلی) ?? هزار و ??? واحد دارای پروانه کسب یارانه ای معادل ?/?? درصد و ?? هزار و ??? واحد دارای مجوز آزادپز معادل ?/??درصد است. شمار واحدهای نانوایی کشور ?? هزار و ??? واحد است که برحسب نوع پخت نانوایی شامل لواشی برابر ?? هزار و ?? واحد سهم ?/?? درصدی دارند، تافتون با ?? هزار و ??? واحد بالغ بر ?/?? درصد سهم دارند، نانوایی بربری به ?? هزار و ??? واحد می رسد و ?/??درصد را شامل می شود، سنگک به تعداد ? هزار و ??? واحد که ?/? درصد را در برمی گیرد. همچنین شمار فانتزی پز ? هزار و ??? واحد ?/? درصد را شامل می شود، نان حجیم (تولید انبوه) با ??? واحد، نان صنعتی با ?? واحد و نان متفرقه محلی با یکهزار و ??? واحد فعالیت دارند. سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز با هماهنگی بازرسی اتاق اصناف و بازرسی ویژه نانوایی ها کار نظارت را برعهده دارند.

 

منبع: افکارنیوز